DECIBEL Medianet

Tel: 0761.366.123

contact [at] decibel.ro

Deschis: L-V  9-17 , S-D  6-13

Cât costă să construiești un site web WordPress?

  Pentru dumneavoastră am defalcat costul construirii unui website WordPress în 2021 pe servicii, funcții și furnizori, ilustrând modul în care website-ul dvs. poate începe să coste 50 € și, eventual, să vă coste până la mii de Euro.

   Dacă doriți să creați un website cu WordPress, prima întrebare pe care o aveți în minte este probabil: cât costă construirea unui site web WordPress?

  Ei bine, la un nivel, această întrebare seamănă puțin cu cât costă un autoturism. Adică, depinde de locul unde este găzduit website-ul dvs., de ce funcții aveți nevoie, etc. Nu există un singur răspuns pentru toate situațiile.

  Un site web pentru blog poate fi mai ieftin decât un site de comerț electronic, iar funcțiile și suplimentele care pot fi necesare pentru un site de afaceri mici pot fi inutile pentru site-ul unui freelancer sau al unui blogger.

Lansarea și rularea unui site web WordPress ar putea costa doar ~50-60 Euro pentru un an întreg sau ar putea ajunge cu ușurință la mii de €.

Majoritatea site-urilor WordPress stau undeva la mijloc între aceste două extreme.

Cât costă să construiești un site web WordPress?

Costul minim

Pentru a crea un website WordPress fara pretenții, care utilizează toate extensiile și modulele gratuite, ar trebui să vă așteptați să plătiți aproximativ 50-60 € pe an pentru găzduirea decentă și prelungirea domeniului ales. Acesta este practic costul minim pentru construirea unui website WordPress. Nu este foarte realist pentru majoritatea utilizatorilor, dar este realizabil.

Costul realist

Un cost mai realist pentru site-ul web pentru majoritatea utilizatorilor ar fi bugetul de ~ 60 € pentru o temă premium și cel puțin 100-200 € pentru unele module premium. Deci, ar trebui să vă așteptați să plătiți ~ 220-320 € pentru un an de funcționare a site-ului dvs. WordPress.

Desigur, poate crește și dacă aveți nevoie de funcții mai avansate sau dacă creați un magazin de comerț electronic.
Am descompus aceste costuri pentru a vă arăta cum am ajuns la aceste cifre.

Defalcarea costurilor

Atunci când creați un website WordPress, există două tipuri de costuri pe care le veți întâlni:

 1.  Costuri necesare – chiar dacă aveți cel mai simplu site existent, aceste costuri sunt aproape imposibil de evitat. Gândiți-vă la acestea ca la costul minim al realizării unui website.
 2.  Costuri opționale, dar probabile – acestea sunt costuri pe care le puteți evita dacă sunteți dispus să sacrificați partea de design si multe alte facilitati.

   Să aprofundăm fiecare tip de cost …

Costuri necesare

   Cele două costuri pe care niciun website WordPress nu le poate evita sunt:

 1.  Găzduire – găzduirea este cea care alimentează software-ul WordPress și face site-ul dvs. accesibil oamenilor oriunde pe internet.
 2.  Nume de domeniu – numele dvs. de domeniu este adresa permanentă a site-ului dvs. web pe Internet. De exemplu, “decibel.ro”

   Observație: Da, găzduirea gratuită WordPress există din punct de vedere tehnic, dar nu este o opțiune viabilă pentru un site web serios.

   Găzduirea site-ului dvs. joacă un rol important, nu doar în performanța website-ului dvs., ci și în securitatea acestuia și cât de multă întreținere cade pe umerii dvs.

   Dacă vă uitați la lista noastră de gazde recomandate , veți găsi că există mai multe opțiuni de calitate care costă sub ~ 5 € pe lună, deși de obicei va trebui să plătiți pentru un an în avans.

   De exemplu:

 •  SiteGround – 47,40 € pentru întregul dvs. an.
 •  Găzduire A2 – 35,60 € pentru primul dvs. an.
 •  BlueHost – 71,40 € pentru întregul dvs. an.

 Deci, la nivel inferior, puteți plăti sub 50 de € pentru un an întreg de găzduire a site-ului dvs.

   Pe măsură ce site-ul dvs. crește sau dacă doriți doar un serviciu de găzduire mai premium, s-ar putea să începeți să mergeți spre găzduirea WordPress gestionată. Iată mai jos oferta Romarg cu cele mai bune servicii de găzduire:

Gazduire wordpress

  Acest lucru devine puțin mai scump – iată câteva exemple de la gazdele noastre recomandate:

   Unii furnizori de găzduire web vă permit să înregistrați un nume de domeniu gratuit atunci când obțineți un anumit plan, iar unii vă vor oferi șansa să îl achiziționați la un cost suplimentar.

   Cu toate acestea, uneori este mai ieftin să obțineți un nume de domeniu din alte surse.
   Costul domeniului dvs. depinde de doi factori:

 • Unde vă înregistrați numele de domeniu.
 • Ce extensie de domeniu utilizați.

   Cea mai comună extensie de domeniu , .com , costă de obicei 10-12 € pe an dacă o achiziționați de la un registrator de domenii precum Namecheap sau Google Domains .

   Unele extensii de domeniu sunt mai ieftine, cum ar fi .info , în timp ce altele intră în gama de peste 30 €, cum ar fi .io .

   Dacă puneți aceste două costuri împreună, veți obține un cost minim de aproximativ 50-60 € pentru a alimenta un site web WordPress pentru un an întreg.
Dar, pentru a transforma acel „website funcțional” în „site-ul web al viselor voastre”, probabil că veți dori câteva extensii premium WordPress, care este locul în care următorul set de costuri intră în joc.

Cost total: 5 € – 72 € + / An

Costuri opționale

   Pentru a vă personaliza site-ul WordPress pentru a vă satisface nevoile, probabil că veți dori câteva extensii premium WordPress, care vin în două forme:

 • Teme – tema dvs. controlează structura de proiectare a site-ului dvs.
 • Module – plugin-urile adaugă noi funcții site-ului dvs.

   În primul rând, este important să rețineți că există mii de teme gratuite și pluginuri gratuite pentru WordPress disponibile – a fi un CMS open source înseamnă că aceste costuri sunt opționale .

   Dacă aveți un buget foarte restrâns, puteți evita aceste costuri și puteți utiliza toate extensiile gratuite, deși probabil va trebui să faceți câteva sacrificii pentru a face acest lucru.

   Unele extensii gratuite sunt de fapt destul de generoase cu funcționalitatea lor. De exemplu, folosind doar versiunea gratuită, puteți construi deja niște conținut și pagini de destinație grozave folosind un editor vizual, glisare și plasare.

   Cu toate acestea, majoritatea utilizatorilor de WordPress vor dori cel puțin câteva extensii premium.

   Dezvoltatorii blochează adesea cele mai bune caracteristici din spatele versiunilor plătite. Deci, dacă doriți aceste funcții ( și asistență premium ), va trebui să plătiți.

Teme

   Dacă doriți o temă premium WordPress, prețul „standard” pentru o temă premium WordPress este de ~ 60 €. Puteți găsi unele teme la un preț mai ieftin, dar acest lucru este rar.

   Veți găsi, de asemenea, teme care sunt mai scumpe, ceea ce este puțin mai frecvent.

   De exemplu, unii dezvoltatori de teme s-au mutat la mai mult de ~ 90 €, în timp ce veți vedea chiar și unii dezvoltatori care încarcă 200 € + pentru o singură temă.

Module

   Modulele sunt cel mai variabil cost al oricărui website WordPress, deoarece nu există o limită a numărului de module pe care le puteți utiliza.

   Site-ul dvs. are nevoie doar de o temă WordPress, dar este posibil să aveți nevoie de oriunde, de la zero la peste 20 de module premium WordPress – orice, de la formulare de contact la module de optimizare a motorului de căutare (SEO) și altele, în funcție de ceea ce doriți să faceți cu site-ul dvs.

   De asemenea, nu există un preț „standard” pentru un modul premium, așa cum există pentru teme. Unele module costă doar 10 €, în timp ce altele costă peste 100 € sau chiar și mai mult.

   Majoritatea proprietarilor de WordPress vor dori probabil cel puțin câteva extensii premium, așa că un bun punct de plecare este de a bugeta 100-200 € pentru module.

   Dacă creați mai mult decât un blog sau o pagină web, cu siguranță depașiți cu mult această sumă.

   De exemplu majoritatea magazinelor WooCommerce trebuie să cheltuiască sute sau mii pe module premium pentru a extinde pluginul de bază.

Cost total: 10 € – 200 € + / an

Marketing și promovare

   Desigur, odată ce site-ul dvs. web funcționează, este crucial să creați trafic prin marketing și promovare cu plată. Cheltuielile medii de marketing pentru noile afaceri în 2021 au fost cuprinse între 2.500 și 12.000 de €.

   Regula generală este de a vă baza cheltuielile publicitare de marketing pe veniturile dvs. din anul precedent.

   În plus, este recomandat, conform mai multor studii, să cheltuiți 7% până la 8% din veniturile dvs. brute pentru marketing și publicitate dacă faceți mai puțin de 5 milioane de euro pe an în vânzări și marja dvs. de profit net – după toate cheltuielile – este de 10 la sută până la 12%.

Cost total: 2500 € – 12.000 € sau 8% din venitul / Anul dvs.

Design și teme

   Designul și temele sunt, desigur, subiective pentru industria și marca personală, dar dacă doriți o temă premium WordPress, prețul „standard” pentru o temă premium WordPress este de ~ 60 €.

   De asemenea, puteți găsi câteva teme WordPress gratuite care pot satisface nevoile site-ului dvs. de afaceri

   Veți găsi, de asemenea, modele și teme care sunt mai scumpe, ceea ce este mai frecvent. De exemplu, unii dezvoltatori de teme și-au mutat prețurile la intervalul de ~ 90 €, în timp ce veți vedea chiar și unii dezvoltatori care încarcă 200 € pentru o singură temă.

Cost total: gratuit – 200 € / taxă unică

Dezvoltare

   Când vine vorba de dezvoltare, o persoană obișnuită nu este conștientă de ceea ce este necesar pentru ca solicitările sale să devină realitate, atât în ceea ce privește orele de lucru, cât și funcționalitatea reală.

   Acesta este motivul pentru care prețurile site-ului WordPress variază în funcție de nevoile de proiectare și dezvoltare ale fiecărei companii și de cazurile de utilizare. Cu toate acestea, în 2021, costul mediu de dezvoltare pentru un site web WordPress a fost între 75 și 115.000 de euro.

Cost total: 75 € – 100.000 € +

Securitate și SSL

   Pe cât de crucială este securitatea, este de obicei ceva care vine standard cu abonamentul dvs. WordPress. Cu toate acestea, dacă simțiți nevoia de a spori protecția site-ului dvs., există o serie de opțiuni pe care le puteți examina.

   Pe de altă parte, SSL nu este ceva fără care ar trebui să procedați. SSL sau „Secure Sockets Layer” acționează ca blocare pe site-ul dvs. web, asigurându-vă că orice date pertinente sunt protejate și securizate corespunzător.

   Un SSL este ceva care, de asemenea, vine și în mod standard, totuși, dacă nu, vă puteți aștepta să plătiți între 50 € pentru unul de bază până la 600 €!

Cost total: 50 € – 600 € / An

© 1996-2021 – Construit și întreținut de echipa  DECIBEL Merdianet srl